Microkrediet dankzij Wereldhandelsspel van de Junior Kamer Peelland

maart 22nd, 2011  |  Published in FairSpirit donaties

De Junior Kamer Peelland biedt geinteresseerden de mogelijkheid tot het spelen van het Wereldhandelsspel. Het WereldHandelsSpel werd in de zeventiger jaren ontwikkeld onder auspiciën van prof. dr. J. Tinbergen. Het spel is een nabootsing van de wereldeconomie, waarin de lastige economische en financiële positie van ontwikkelingslanden centraal staat. Over de gehele wereld zijn in de afgelopen decennia bedrijven, instellingen en verenigingen enthousiast geraakt over het educatieve karakter van dit spel.

In februari heeft de Junior Kamer Peelland het spel gespeeld en is de prijs gedoneerd aan FairSpirit. De winnaar van het spel is SDK vastgoed geworden en zij mochten uitkiezen aan wie microkrediet zou worden verstrekt. Inmiddels heeft SDK vastgoed 2 ondernemers uitgezocht om het geld aan uit te lenen, namelijk Amévi Agnigbankou in Togo en Miguel Angel Lanzas in Nicaragua.

Amévi Agnigbankou in Togo is 37 jaar, heeft 1 kind en is directeur van een techische school sinds 2005. Met de lening gaat hij werktafels en gereedschap voor de school kopen.

Miguel Angel Lanzas in Nicaragua is 53 jaar en heeft 3 volwassen kinderen. Hij is houtbewerker en heeft een werkplaats aan huis waar hij al 15 jaar deuren, stoelen en tafels maakt. Met de lening gaat hij hout en andere materialen inkopen voor opdrachten die al in de pijplijn zitten.

Comments are closed.