Projecten

Naast de 1 op 1 microkredieten via Kiva zijn er nog tal van projecten en fondsen in Nederland die werken met microkrediet in ontwikkelingslanden.

Microkrediet voor Moeders
Microkrediet voor Moeders is een stichting die vrouwen in Azië kleine leningen geeft waarmee ze investeringen kunnen doen die hun inkomen blijvend vergroten. De stichting leent het geld voor de hengel in plaats van vis weg te geven. Op die manier geven krijgen ze de kans om de kwaliteit van hun leven en dat van hun kinderen te verbeteren.

Microkrediet voor Moeders richt zich op vrouwen omdat het grootste gedeelte van de allerarmsten uit vrouwen bestaat. En ook omdat uit onderzoek blijkt dat vrouwen investeren in het huishouden en de kinderen. Naast de lening geven krijgen de vrouwen ook begeleiding en advies bij het opzetten en uitbreiden van hun onderneming.

Bekijk de website van Microkrediet voor Moeders.

Cycling out of poverty
Cycling out of poverty is een stichting die geld inzamelt voor fietsmicrokrediet projecten in Afrika. Veel arme Afrikanen hebben geen geld om een fiets te kopen maar wel een idee over hoe ze een fiets zouden kunnen gebruiken om geld te verdienen.

Deze mensen kunnen bij één van de Afrikaanse partnerorganisaties in Burkina Faso, Ghana, Oeganda, Kenia, Togo en Rwanda aankloppen voor een door Cycling out of poverty gesubsidieerde fiets die ze in termijnen kunnen afbetalen. Zij ontvangen de fiets bij de eerste aanbetaling zodat ze de fiets kunnen gebruiken om geld te verdienen en zo de fiets af te betalen en zelf op te klimmen uit de armoede.

Bezoek de website van Cycling out of Poverty.