U een hypotheek en een ondernemer in Afrika een toekomst!

maart 17th, 2008  |  Published in FairSpirit donaties  |  1 Comment

Een mooie actie van financieel adviesbureau hypotheek+toekomst. Dit bureau uit IJsselstein adviseert rond hypotheken, pensioenen en arbeidsongeschiktheid. Eric Wessel van Hypotheek+toekomst is opgegroeid in Afrika en wilde graag iets doen voor Afrikaanse ondernemers. Daarom is hij nu gestart met een microkrediet actie. Bij elke afgesloten hypotheek doneert Hypotheek+toekomst 200 euro van haar inkomsten, waamee ze dus iemand in Afrika helpen een toekomst op te bouwen.

Het eerste microkrediet dankzij deze actie is inmiddels uitgeleend aan Enid Kiconco. Zij gaat daarmee haar productie van Yoghurt uitbreiden. Ze koopt een generator en meer koelvaten.

Responses

  1. een ondernemer says:

    april 3rd, 2008 at 19:34 (#)

    Dat is nog wel een flinke hoeveelheid geld 200 euro per hypotheek. Krijg je nu eigenlijk nog rendement als je bijdraagt aan microkrediet of is dit eigenlijk een donatie?

    Ik denk echt dat als je een land trots op zichzelf wil laten zijn en wil laten groeien het vanuit de mensen zelf moet komen. Wat wij ze moeten bieden is de middelen om dingen te starten en te ontwikkelen. Fantastisch initiatief.