Microkrediet voor Sarah Ssenyonga

april 1st, 2008  |  Published in FairSpirit donaties

Tijdens de jaarlijkse kick-off meeting bij InterfaceFLOR heeft Roderick Conijn een prijs gewonnen van 100 euro te besteden aan een goed doel naar keuze.  Vanuit het MVO beleid van InterfaceFLOR heeft hij gekozen voor microkrediet. InterfaceFLOR loopt voorop bij duurzaam en verantwoord ontwerpen van hun vloerbedekking. Een mooi voorbeeld is FairWorks.  In dit Fair Trade project werkt InterfaceFLOR aan innovatieve producten op een manier die eerlijk is voor mens en milieu. In de loop van dit jaar zullen de eerste FairWorks producten in Nederland te koop zijn.

De inleg van de prijs wordt uitgeleend aan Sarah Ssenyonga in Kenia voor haar productie van bakstenen. Met het microkrediet kan zij een baksteen machine kopen om haar productie te vergroten.

Comments are closed.