FairSpirit genomineerd voor Millenniumdoelen Award 2008

september 3rd, 2008  |  Published in FairSpirit in de media

Vijf inwoners uit de provincie Utrecht zijn genomineerd voor de Millenniumdoelen Award 2008. De prijs is bedoeld voor particulieren die samen met mensen uit ontwikkelingslanden projecten opzetten. De wedstrijd is een initiatief van COS Utrecht, regionaal centrum voor internationale samenwerking, samen met RTV Utrecht en de gemeente Utrecht.

De genomineerden zijn: Kim Groeneweg uit Utrecht met Ujima Tanzania, Han Hegeman uit De Meern met FairSpirit microkrediet, Mary Loboka uit Utrecht met We don’t develop people, but people develop themselves, Angelique van Rijn uit Utrecht met Colorbike en Michiel Steeman uit Driebergen met Partnership Foundation – ondernemen voor straatkinderen.

Vanaf 14 september zendt RTV Utrecht iedere zondag een portret uit van één van de genomineerden. Vanaf 1 oktober kan het grote publiek zijn stem uitbrengen via www.rtvutrecht.nl.

De genomineerden dragen met hun projecten bij aan de Millenniumdoelen. Dat zijn acht afspraken om in 2015 een betere wereld te hebben.

De winnaar van de Millenniumdoelen Award 2008 krijgt gratis advies over fondsenwerving en de opzet van het project van Laurent van den Nouwland, directeur van Rabobank Utrecht. Als maatschappelijk betrokken organisatie ondersteunt Rabobank Utrecht de Millenniumdoelen Award. Wethouder Robert Giesberts van Internationale Zaken overhandigt de beker op 21 oktober in het stadhuis van Utrecht. De gemeente Utrecht stimuleert als Millenniumgemeente ontwikkelingsprojecten van particulieren uit de stad Utrecht.

Stemmen kan van 1 tot en met 20 oktober. Voor meer informatie over de genomineerden of de Millenniumdoelen, zie www.cosutrecht.nl of mail naar millenniumdoelenaward@cosutrecht.nl.
De Millenniumdoelen Award 2008 wordt financieel mogelijk gemaakt door NCDO.

Comments are closed.