Microkrediet en de millenniumdoelen

september 8th, 2008  |  Published in MyC4

In deze film van MyC4 zetten verschillende bedrijfjes die werken met een microkrediet van MyC4 op een rijtje wat hete voor hen betekent. De microkredieten dragen vooral bij aan het millenniumdoel nummer 1: bestrijding van armoede en honger. Maar in het filmpje komen ook enkele bedrijven voorbij die met behulp van een microkrediet aan de andere doelen bijdragen.

Zo is daar de dame die handelt in reserve onderdelen voor auto’s, die zich staande weten houden in een door mannen gedomineerde bedrijfstak (millenniumdoel 3). Er komen een school en een kliniek voorbij. En zelf vind ik het bedrijf dat verlichting op zonnepanelen verkoopt een mooi voorbeeld. Zo rond de evenaar is er veel zon, maar na een uur of zes is het plots aardedonker. Met deze milieuvriendelijke (millenniumdoel 7) verlichting kunnen mensen ’s avonds nog lezen, spelen of werken.

Comments are closed.