Microkrediet voor vrouwengroepen in ecodorpen in Senegal

november 26th, 2008  |  Published in FairSpirit donaties

De donatie van A. Rietveld uit Haarlem wordt uitgeleend aan een drietal vrouwengroepen in Senegal. Deze groepen maken deel uit van het “Senegal Ecovillage Microfinance Fund” oftwel SEM. SEM is een non-profit die werkt met gemotiveerde kleine ondernemers, die geen toegang hebben tot de reguliere banken. Ze richten zich op 38 dorpen die deel uitmaken van het Global Ecovillage Network.  Dit netwerk van Afrikaanse dorpen combineert de ontwikkeling van lokale gemeenschappen met de millennium doelen. Ook streven ze ernaar om de aloude kennis van de dorpelingen te integreren met duurzame economische oplossingen.

De Fatou Kohl groep in het ecodorp Mboumbaye gaat met de lening de verbouw en verkoop van fruit en groenten opzetten.

De Khady Gueye groep ook in Mboumbaye gaat met de lening kippen houden, verse vis, fruit, en groenten verkopen en kleding verkopen.

De groep Ndeye Laye Samb uit ecovillage Yoff is een groep van naaisters die jurken maken. Met het oog op het naderende feestseizoen willen ze veel stoffen inkopen om veel jurken te kunnen maken en verkopen.

Comments are closed.