Microkrediet voor koopvrouwen in Mongolië en Mali

maart 2nd, 2009  |  Published in FairSpirit donaties

De donatie van Guido Beauchez wordt uitgeleend aan Oyunbileg Sodnompiljee in Mongolië en enkele marktkoopvrouwen in Mali; Korotoumou Tangara en de Benkadi vrouwen groep.

In Mongolië is Kiva een nieuwe pilot gestart met een nieuwe partner, XacBank.  Oyunbileg Sodnompiljee is dan ook één van de eersten in Mongolië die via Kiva een lening krijgen. Oyunbileg Sodnompiljee woont met haar familie in een traditionele “ger” in Ulaanbaatar.  Ze verkoopt sokken op de ‘Narantuul’ markt, de grootste openlucht markt van Mongolië. Met de lening gaat ze haar verkoop op de markt uitbreiden.

Korotoumou Tangara verkoopt al 10 jaar fruit en groenten in het Wala-Wala district in Koutiala.  Zij gaat met de lening meer inkopen zodat ze meer fruit en groenten kan verkopen.

De Benkadi vrouwen groep bestaat uit 4 vrouwen die in het district Hamdallaye wonen in Ségou. Ze verkopen diverse kleine artikelen op de “Château” markt van Ségou en werken al enkele jaren samen in het lening programma van Soro Yiriwaso, de locale partner van Kiva in Mali. 

 

Comments are closed.