Microkrediet voor vrouwen in Afrika

juni 11th, 2009  |  Published in FairSpirit donaties

De donatie van Verberkmoes Assurantiën wordt uitgeleend aan enkele vrouwen in Afrika.  Als  ‘jonge’ ondernemers nemen zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Jaarlijk kiezen zij een goed doel waar ze verbondenheid mee voelen.

In 2008 is het versturen van de jaarlijkse kalenders beëindigd en het geld wat daar normaal gesproken aan besteed werd is geschonken aan 4 goede doelen. Een project in India voor het bouwen van een school, een bijdrage aan de KNGF Blinde Geleidehonden, een bijdrage aan de Cliniclowns en het schenken van een speciale aangepaste hometrainer (Gerofiets) aan een instelling voor lichamelijk gehandicapten.

In 2009 is het idee opgepakt om op een wat meer structurele wijze ondernemers in andere delen van de wereld te ondersteunen. Verberkmoes Assurantiën heeft geen ingewikkeld beleid inzake Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het motto is aanpakken: Gewoon doen dus!

Het eerste resultaat zijn de microkredieten die aan verschillende vrouwen in Afrika worden uitgeleend. Twee vrouwengroepen in Mali, twee vrouwen in Benin en één in Nigeria.

De Kotognogontala groep in Mali bestaat uit 7 vrouwen in het dorpje Bougoula. Zij verkopen allerlei producten, zoals vis, stoffen en granen. Met de lening gaan zij extra voorraden inkopen.

De Djantoyerela groep bestaat uit 5 vrouwen uit Noumousso, Mali. Zij verkopen allerlei producten, zoals fruit, groenten en okra. De lening gebruiken ze voor het inkopen van voorraden

Sara Kouchiko uit Benin woont in Cotonou en verkoopt olie en groenten vanuit huis. De lening gebruikt ze om meer in te kunnen kopen.

Badokonon Germaine runt een restaurant in Cotonou, Benin. Met de lening kan ze meer voorraden inkopen.

Yetunde Adebanjo is kleermaakster in Ibidan in Nigeria. Naast kleding verkoopt ze ook kleermakers materialen en telefoonkaarten. Met de lening kan ze meer kleermakers materialen inkopen.

Comments are closed.