Microkrediet voor kleermaaksters in Nepal

november 6th, 2009  |  Published in FairSpirit donaties

De donatie van Dian van der Hek van Atelier DYOS wordt uitgeleend aan 2 kleermaaksters in Nepal, Kunti Acharya en Rekha Pariyar. Dian werkt zelfstandig als goudsmid en met haar bedrijf steunt ze graag moeders in ontwikkelingslanden die een ambacht uitoefenen.

Rekha Pariyar heeft 6 jaar geleden een naaiatelier geopend in Bhakepati na een opleiding van 6 maanden. Ze maakt school uniformen voor jongens en meisjes, maar het liefst werkt ze aan blouses en populaire jurken (Kurta-sulwar , Makshi). Met de lening gaat ze ondermeer katoen inkopen.
Ze heeft 2 kinderen op de  kleuterschool.

Kunti Acharya heeft al 5 jaar een naaiatelier. Haar specialiteit is het maken van blouses en jurken (ook Kurta-Sulwar, Makshi) op maat. Ook zij is gestart na een opleiding van 6 maanden. Met de lening gaat ze materiaal inkopen voor haar werk.

 

Comments are closed.