Microkrediet voor vrouwen in Senegal, Nepal en Mali

januari 12th, 2010  |  Published in FairSpirit donaties

Een mooi initiatief van Erma verpakkingen uit Helmond. De relatiegeschenken die normaliter zo rond de kerst worden uitgedeeld door het bedrijf zijn dit jaar vervangen door microkredieten aan vrouwen in Afrika en Nepal. Met het idee dat armoede alleen structureel te bestrijden is door economische ontwikkeling van een gebied/land door de bevolking zelf. Waar steun voor nodig is o.a. door microkrediet verstrekking.

De donatie van Erma verpakkingen wordt uitgeleend aan verschillende vrouwen in Senegal, Mali en Nepal. Het grootse deel is naar 2 vrouwengroepen in Senegal gegaan (op de foto’s in beeld). De  Karambénor De Diembereng Groep gaat sieraden en locale kunstproducten maken en verkopen aan toeristen.  De Kouloka Groep willen met de lening locale producten gaan verkopen zoals palmolie, gerookte of gedroogde vis, bezems, oesters, enzovoort. 

Daarnaast worden deze 7 vrouwen met een microkrediet op weg geholpen in Nepal:

En deze vrouwengroepen in Mali die actief zijn in de verkoop:

Comments are closed.