Microkrediet voor vrouwen in Afrika

augustus 23rd, 2011  |  Published in FairSpirit donaties

De donatie van Plonie van Wijngaarden uit Amsterdam wordt uitgeleend aan enkele vrouwen in Afrika.

Jane Wambui in Kenia verbouwt verschillende gewassen. Met de lening gaat ze zaailingen en mest inkopen. Met de opbrengst hoopt ze haar kinderen naar school te kunnen sturen en later een stukje land te kunnen kopen om meer te kunnen verbouwen en een melkkoe te kunnen houden.

Florah Jepkosgei in Kenia is 33 jaar en heeft een boetiek waar ze kleding, schoenen en tassen verkoopt. Met de lening kan ze meer voorraad inkopen.

Evaline Gulu in Kenia verkoopt sinds 3 jaar vanuit haar huis kleding aan buren en voorbijgangers. Met de lening kan ze meer kleding inkopen. In de toekomst hoopt ze een kleding stalletje te kunnen openen. 

Comments are closed.