Microkrediet voor enkele vrouwen in Togo, Peru en Colombia

oktober 1st, 2011  |  Published in FairSpirit donaties

De donatie van Elly van de Meulen uit Rijswijk wordt uitgeleend aan enkele vrouwen in Togo, Peru en Colombia.

  • Afandina in Togo
    Afandina is 43 jaar en getrouwd met een chauffeur. Ze heeft twee kinderen. Afandina verkoopt gerookte vis sinds 1981. Ze verkoopt haar vis aan haar klanten in de lokale markt van Atikpodji.
  • Teodosio in Peru
    Teodosia is 43 en woont met haar man Isaías in de inheemse gemeenschap van Sanchirio del Palomar (in het centrale Peruaanse jungle). Samen hebben ze zes kinderen. Ze werkt al 9 jaar in de landbouw. Haar belangrijkste gewassen zijn koffie, avocado’s en bananen.  Met de lening zal ze natuurlijke meststoffen kopen om haar velden klaar te maken voor het volgende seizoen.
  • Yurleida Herrera Payares in Colombia
    Yurleida woont in de stad Cartagena, waar zij een naaiatelier heeft alsvoornaamste bron van inkomsten. Met de hulp van haar familie kocht ze haar eerste naaimachine. Yurleida maakt momenteel uniformen voor sportteams en scholen in de buurt. Met de lening gaat Yurleida materialen inkopen voor het maken van sport uniformen.

 

 

Comments are closed.