Vragen

Wat betekent FairSpirit?
FairSpirit staat voor eerlijk en inspirerend, zowel voor jou als voor de ondernemer.

Wat is een Microkrediet?
Een kleine lening. De grootte kan varieren van enkele tientallen tot enkele duizenden euro’s.

Wat zijn de kosten van een microkrediet donatie?
De organisatiekosten van FairSpirit worden geheel gesponsord door Haicu webdesign. Dat betekent dat de donatie in zijn geheel doorgaat naar Kiva. De locale partners van Kiva  brengen per lening kosten in rekening aan de ondernemer.

Wat gebeurt er met  het terugbetaalde geld?
Het terugbetaalde geld wordt opnieuw aan andere ondernemers in ontwikkelingslanden uitgeleend. Dat is nu juist het mooie van de microkredieten. Het geld wordt telkens opnieuw gebruikt om iemand op weg te helpen.

Kan ik zelf een account bij Kiva openen?
Ja natuurlijk, met een eigen account kun je heel rechtstreeks zelf uitkiezen aan wie je jouw microkrediet wilt verstrekken. Maar niet iedereen heeft de tijd of zin om regelmatig in te loggen op de account om deze te beheren en nieuwe leningen te plaatsen. Ook beheerst niet iedereen de Engelse taal voldoende of sommigen vinden de internationale betalingen te ingewikkeld.
Voor hen is het FairSpirit fonds een uitkomst. Je kunt eenvoudig éénmalig doneren via een Nederlandse bankrekening en je hebt er verder geen omkijken naar. Terwijl je natuurlijk wel de resultaten kunt volgen via de website wanneer je maar wilt.