Microkrediet voor True Light of Community ziekenhuis en Miriam Musisi

februari 20th, 2008  |  Published in FairSpirit donaties  |  1 Comment

Aanpassing bericht 3 maart:
Het is niet gelukt om de contracten voor de lening met het True Light of Community ziekenhuis rond te krijgen. Daarom wordt het geld nu aan een ander initiatief uitgeleend, namelijk  aan de kraamkliniek annex verpleeghuis van Deborah Kalungi. Zij gaat met de lening het gebouw opknappen en meer medicijnen en apparatuur aanschaffen. Hoe het verder met het verpleeghuis gaat is te volgen op de deze webpagina van MyC4 (engelstalig).

De inleg van J Floor en D de Vries uit Hoofddorp in het FairSpirit fonds heeft FairSpirit uitgeleend aan Miriam Musisi voor haar varkenshouderij in Oeganda en aan het True Light of Community ziekenhuis in Kenya.

Mr. Muthui is in 2006 gestart met het ziekenhuis True Light of Community. Dit ziekenhuis is speciaal bedoeld voor de mensen in de locale gemeenschap in Kayalo voor wie de diensten van de overheid en andere privé klinieken te duur zijn. De diensten van het ziekenhuis zijn ondermeer zorg voor kinderen, vaccinatie en HIV en bloedsuiker tests.

Met de lening gaat het ziekenhuis haar diensten ook aan scholen en kindertehuizen in de buurt aanbieden. Verder zal er extra uitrusting worden gekocht, met name een ambulance, een couveuse, microscopen en medicijnen. Hoe het verder met het ziekenhuis gaat is te volgen op de deze webpagina van MyC4 (engelstalig).

 

Miriam Musisi gaat haar varkenshouderij (zie foto) met de lening verder uitbreiden. Hoe het verder met haar gaat is te volgen op de deze webpagina van MyC4 (engelstalig).

 

Responses

  1. Mickrokrediet voor ziekenhuis in Kenya :: FairSpirit microkrediet says:

    april 7th, 2008 at 12:27 (#)

    […] dit ziekenhuis strandde omdat het ziekenhuis het papierwerk niet helemaal rond kreeg, zie ook dit eerdere bericht op FairSpirit. Nu is de lening aanvraag dus opnieuw in gang gezet en kan het ziekenhuis binnenkort  met het […]