Mickrokrediet voor ziekenhuis in Kenya

april 7th, 2008  |  Published in FairSpirit donaties

De inleg van Rita Koot uit Den Dungen wordt uitgeleend aan een ziekenhuis in Kenya. Mr. Muthui is in 2006 gestart met het ziekenhuis True Light of Community. Dit ziekenhuis is speciaal bedoeld voor de mensen in de locale gemeenschap in Kayalo voor wie de diensten van de overheid en andere privé klinieken te duur zijn. De diensten van het ziekenhuis zijn ondermeer zorg voor kinderen, vaccinatie en HIV en bloedsuiker tests.

Met de lening gaat het ziekenhuis haar diensten ook aan scholen en kindertehuizen in de buurt aanbieden. Verder zal er extra uitrusting worden gekocht, met name een ambulance, een couveuse, microscopen en medicijnen.

 

Een eerder poging tot een lening aan dit ziekenhuis strandde omdat het ziekenhuis het papierwerk niet helemaal rond kreeg, zie ook dit eerdere bericht op FairSpirit. Nu is de lening aanvraag dus opnieuw in gang gezet en kan het ziekenhuis binnenkort  met het microkrediet aan de slag.

Comments are closed.