Microkrediet actie basisschool de Prinsenhof in Alkmaar

februari 25th, 2008  |  Published in FairSpirit donaties

De kinderen op de basisschool de Prinsenhof in Alkmaar hebben van de school een microkrediet gekregen om daarmee geld bijeen te brengen voor kleine ondernemers in Afrika. De kinderen hebben naar aanleiding van het bijbelverhaal over Talenten hun eigen talenten benut om geld in te zamelen.

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 kregen begin februari 2 euro te leen van de school. De kinderen hebben dit geld en hun talenten heel inventief ingezet om het te vermeerderen. Zo werd er koffie geschonken en werden er rozen verkocht. Ook kochten kinderen knutselspullen om kaarten te maken en te verkopen. Ze kochten shampoo om auto’s te wassen. En er werden heerlijke koekjes gebakken en verkocht.

aafjedeeltuit1.jpg

De juf deelt de 2 euro uit aan de leerlingen

Het resultaat mag er zijn. Na 10 dagen werd het geld weer ingezameld. Na aftrek van het geleende geld bleef er maar liefst 850 euro over. Dit geld heeft de school gedoneerd aan het FairSpirit fonds en wordt de komende weken uitgeleend aan bedrijfjes in Afrika. We zullen de uitgekozen bedrijven aan dit bericht toevoegen zodat alle leerlingen online kunnen volgen welke bedrijfjes dankzij hen verder geholpen zijn.

Aanvulling bericht 2 maart
Inmiddels is het ingezamelde geld uitgeleend aan enkele scholen en onderneemsters in Oeganda.

De scholen willen hun gebouw verbeteren of uitbreiden en de onderneemsters hun winkel of diensten verder verbeteren.

Wil je met jouw school ook een microkrediet actie voeren? Kijk eens op de site van Dayforchange. In maart gaat de nieuwe actie voor 2008 van start. Je kunt je met je school tot 20 maart inschrijven. Je krijgt dan voor jouw groep 20 euro te leen. Na afloop van de klassenactie eind april gaat jullie opbrengst dan naar microkrediet projecten van Oxfam Novib, Hivos, ICCO, Cordaid, Oikocredit, FMO, Triodos Bank en ASN Bank. Er doen al enkele tientallen scholen mee.

Comments are closed.